2021-08-28 08:35:27• hírek • Bede Emőke

Vörös kód a petei és a csanálosi átkelőnél is: a kilépőoldalon akár két óra is lehet a várakozási idő

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakult ki a román-magyar határszakasz több határátkelőhelyén is szombat délelőtt.

A petei határátkelőre ebben az időszakban különösen nagy nyomás nehezedik, csak augusztus 20. és 27. között 51 ezer személy, köztük 32.240 ezer kilépő kelt át ezen a ponton. Az ostrom azonban még mindig nem hagyott alább: a határrendészet honlapján közzétett információk szerint a petei határátkelőnél a Romániából személyautóval távozóknak kétórás, az érkezőknek pedig 30 perces várakozási idővel kell számolniuk. Valamivel kisebb a torlódás Csanálosnál, ahol jelenleg 90 percet kell várniuk azoknak, akik épp elhagyni készülnek az országot, az érkezőknek pedig kb. 20 percet kell a sorban tölteniük.


A határrendészet pénteken azt közölte, hogy ebben a kritikus időszakban maximális kapacitással, azaz a legtöbb kollégát berendelve és minden lehetséges sávot megnyitva engedik be és ki az embereket, ugyanakkor arra kérték az utazókat, hogy lehetőségeik szerint válasszanak olyan alternatív átkelőket a legforgalmasabbak helyett, melyek kevésbé túlterheltek.


A várakozási időkkel kapcsolatban az ide kattintva elérhető honlapon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: